MG_6063

Zeefdruk

MG_5913

Zeefdruk

MG_6044

Zeefdruk

MG_60511

Zeefdruk

Zeefdruk is nog steeds de meest veelzijdige en hoog kwalitatieve optie voor het bedrukken van je kleding

We gebruiken deze techniek voor kleine en grote oplages. Voor iedere aparte kleur in je ontwerp moet een afzonderlijk druksjabloon ( zeefraam ) vervaardigd worden. het bedrukken van kleine hoeveelheden textiel is mogelijk wanneer niet te veel kleuren gedrukt hoeven te worden.

Groenewas zal altijd voor de beste optie kiezen die past bij jou stijl, toepassing en budget. Het is dus niet nodig om al voorkennis te hebben over het drukken of de kleding om je creatieve ideeën aan ons toe te vertrouwen.

Voor degenen die tóch graag meer willen weten: met plezier informeren we je over de onze verschillende zeefdruk stylen. Speciale kleur effecten als metallic, fluor, goud en zilver zijn mogelijk. Zeefdruk kan een ongelimiteerd aantal kleuren en schakeringen reproduceren.

Voor het aanleveren van het ontwerp gaat onze voorkeur uit naar PDF op daadwerkelijk drukformaat. Minimum aantal DPI is 200. Waar het allemaal op neerkomt is dat de definitie en kwaliteit van het aangeleverd ontwerp bepalend is voor de uiteindelijke kwaliteit van de print op de kleding.

What is the best screenprinting style for you?

Find out below, and learn all about it!

sascha.klein_

Discharge Waterbasis

Iedereen heeft zijn of haar favorieten. De onze is Discharge zeefdruk.

Denk mooie, volle kleuren, superzachte prints. Discharge inkt zit niet als een dunne laag op het textiel maar zit er echt in en kleurt de garens van het textiel. Als je je wel eens afvroeg hoe de shirts in de de winkel gemaakt zijn met die super zachte print die onderdeel van het shirt lijkt te zijn, grote kans dat het een discharge print is.

Discharge inkt werkt volgens een ets procedé waarbij de pigmenten die gebruikt zijn om het shirt in te kleuren, vervangen worden door de pigmenten in de inkt. Helaas werkt dit niet op alle kleuren en materialen kleding. Het is afhankelijk van de pigmenten die gebruikt zijn om je kleding in te kleuren en de manier waarop dit gedaan wordt.

Tenzij een bepaald modieus effect bereikt wens te worden, is het bedrukken van textiel ingekleurd met Cobalt ( Azur, Royal Blue ), paars en bepaalde Heather kleuren niet aan te raden.

Daarnaast werkt Discharge het beste op 100% katoen: polyester en nylon zijn op een andere manier ingekleurd en laten zich etsen.

In sommige gevallen met sommige merken kleding kunnen we desalniettemin heel behoorlijke resultaten behalen op mixed katoen / polyester stoffen waarbij het minimale percentage katoen 80% bedraagt. 

Onze Discharge inkt is een watergedragen inkt met een laag percentage aan vaste deeltjes. Dit vertaald zich in een super zachte print die met de hand haast niet te voelen meer is na enkele malen wassen.

 

Als de discharge inkt als zogenaamde base gedrukt wordt, dit houdt in zonder enige kleur pigmentatie, dan zal de inkt het shirt etsen op plaats waar de afbeelding komt en de oorspronkelijke kleur van het katoen tevoorschijn komen!

 

Het is mogelijk om Discharge inkt te mengen in de gewenste Pantone ( PMS ) kleuren, alhoewel het uiteindelijke resultaat na het bedrukken afhankelijk is van het merk en kleur van de te bedrukken kleding.

 

Behalve bijzondere effecten als metallic, goud en zilver, kunnen we met discharge ongelimiteerd kleuren reproduceren. 

Back to top

Plastisol

Dit is de conventionele manier van textiel bedrukken. Inkten voelen ruw aan en liggen in een dun plakkaat op de stof. Dit zorgt voor de hoog dekkende, stijve en robuuste kwaliteit van de print. Met plastisol kunnen bij alle stof soorten bedrukt worden, inclusief artikelen als paraplu’s, regenjassen, en 50/50 katoen – polyester t-shirts. Pantone PMS kleurevenaring neigt erna om exacter te zijn vergeleken met andere zeefdruk stijlen. Hierdoor is plastisol een betrouwbaardere keuze voor bedrijven met strikte ontwerp richtlijnen en promotionele artikelen. Door de stijfheid van de print raden we deze stijl af voor grote afbeeldingen tenzij op buitenlaag kleding als sweaters en jassen.

 

Omdat sommige materialen zich niet goed laten bedrukken met de andere zeefdruk inkten als discharge, zal plastisol nog enige tijd gebruikt blijven worden als een betrouwbare, snelle en gunstige manier van printen op bepaalde oppervlaktes en toepassingen.

Met plastisol kunnen speciale effecten als metallic, fluor, goud of zilver gedrukt worden. Plastisol kan aangemaakt worden in iedere gewenste kleur.

Back to top

TR waterbasis

In vele opzichten is deze stijl vergelijkbaar met Discharge zeefdruk. Inkten zitten echt in de stof, in plaats van een dun plakkaat op de stof. TR waterbasis levert een zeer zachte, ademende, levendige en duurzame print op. Pantone PMS kleurevenaring is mogelijk maar resultaten kunnen afwijken op ondergronden die niet voor 100% wit zijn.

Groenewas drukt in bijna alle gevallen met deze inkt als de drukkleur van de inkt donkerder is dan die van de te bedrukken stof. Qua zachtheid van de print, milieuvriendelijkheid en modieuze uitstraling is deze stijl de topkeuze. Met behulp van enkele kleine aanpassingen kunnen we deze stijl ook toepassen op 50/50 mix stoffen en en 100% polyester sportkleding.

Het is ook mogelijk om deze dunne transparante inkten te drukken op shirts die donkerder zijn dan de kleur van de gebruikte inkt. Dit zorgt voor een modieus faded effect met een vintage feel. Zo maken we met een witte inkt gedrukt op een antraciet t-shirt een wat grijzige print met een gewassen en retro uitstraling.

TR waterbasis kan wel fluors drukken en alle andere kleuren drukken, hoog gepigmenteerde effecten als metallic, goud en zilver echter niet. 

Back to top

Opaque waterbasis

In het verleden waren we niet altijd even blij met het gebruik van zogenaamde dekkende/opaque waterbasis inkten. De kwaliteit van de print was niet altijd voor 100% bevredigend, en daarnaast waren de inkten lastig in het gebruik en ongeschikt om een hoge detaillering te drukken.

Met de nieuwste generatie HD ( High Definition ) inkten zijn deze problemen gelukkig grotendeels opgelost, en kunnen we hoge kwaliteit hoog dekkende prints maken op een grote verscheidenheid aan stoffen met deze klasse inkten.

Dit houdt in dat veel drukwerk waar vroeger plastisol inkten gebruikt werden – hoge detaillering, hoge dekkracht, mixed of synthetische stoffen – er nu een duurzamer alternatief bestaat vrij van PVC’s en die bovendien een dunnere en zachtere laag op de het textiel achterlaat. Enig nadeel is de hogere prijs, daar deze inkt aanzienlijk duurder in het gebruik is.

Opaque waterbasis kan in een ongelimiteerd aantal kleuren aangemaakt worden

Back to top

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, belangrijke product informatie en tips hoe je je drukwerk naar nieuwe hoogtes kunt brengen!