Print do’s and dont’s

Waarom we niet drukken over naden, ritsen en zakken

Voor het bedrukken is het belangrijk dat dit gebeurt op een gelijkmatige en schone ondergrond: onregelmatigheden op of in de ondergrond leiden onvermijdelijk tot onregelmatigheden in de print. Op plekken waar de zeef en de inkt de stof niet kunnen raken blijven plekken in het ontwerp onbedrukt. Op sommige plekken kan de inkt uitvloeien of vlekken achter laten.

Om deze redenen raden we je aan om het te printen oppervlakte uit de buurt te houden van naden, zakken en ritsen.

Kledingstukken die zich slecht met Discharge laten bedrukken

Niet alle kleuren textiel laten zich even goed dischargen. We hebben uitvoerige testen uitgevoerd om te evalueren welke kleuren textiel zich niet laten bedrukken met Discharge inkten. Door de intensiteit / verzadiging van verfstoffen in een bepaalde kleur stof, laten de volgende kleuren zich slecht dischargen:

Royal Blue, Azur, Purple, Mid Heather Blue, Dark Heather Blue, Mid Heather Green, Dark Heather Indigo, Kelly Green, Dark Heather Denim, Ocean Depth

Als je kleding in 1 van deze kleuren wilt bedrukken met Discharge inkten, houdt er dan rekening mee dat lichte kleuren inkt op meer donkere stoffen niet dekkend drukken. Tenzij expliciet van tevoren afgesproken zullen we deze bedrukken met een dekkende / opaque inkt die op de stof ligt ipv erin. Zo ben je ervan verzekerd dat je de kleuren drukwerk krijgt die je ook echt besteld hebt. Als je een bestelling plaats waarbij een bepaalde afbeelding op verschillende kleuren t-shirts bedrukt wordt, en een of meer van de kleuren laten zich niet dischargen, zullen we standaard alle stuks bedrukken met een dekkende inkt die op de stof ligt, hiermee besparen we je de kosten van het wisselen van de inkten tijdens het drukken.

Hoodies bedrukken: enkele overwegingen

Hooded sweater zijn een van de lastigere kledingstukken om te bedrukken. Uiteraard zijn ze erg gewild en begrijpen we dat je ze bedrukt wilt hebben in de kwaliteit drukwerk die je van ons kent, dan wel verwacht.

 • drukken op de hood zelf kan maar dan moet de stof van de hood uit 1 en niet uit 2 lagen bestaan. Dit omdat de stof kan verschuiven tijdens het drukken, waardoor registratie van meerkleuren werk onmogelijk is. Wel kunnen we door middel van een zeefdruk transfer de afbeelding op de hood persen.
 • voor het bedrukken over de zak heen, zie op deze pagina ons artikel over het bedrukken over naden heen.
 • voor het bedrukken op de hoody zak  zelf moeten we de zak eerst met spuitlijm van binnen vastplakken. Dit gebeurt met speciale spuitlijm voor textiel die je er dus gewoon uitwast. Maar het betekend wel dat er dus nog resten kunnen zitten als je de kleding ontvangt.
 • de stof waaruit de hoody gemaakt is, is vaak een stuk ruwer dan die van t-shirts. Dit betekend dat er vaak een wat ruwere print ontstaat met wat minder mogelijkheden voor fijne details. Er zijn ook hoodies met een zeer fijn geweven stof aan de buitenzijde om dit euvel op te vangen. Mocht je een fijn gedetailleerd ontwerp hebben, neem dan eerst even contact met ons op voor welke modellen op dat moment leverbaar zijn.

Stof weefsels die niet erg geschikt zijn voor gedetailleerd zeefdrukken

Door de eigenschappen van een bepaald materiaal, zijn sommige kleding en stoffen niet geschikt voor het rechtstreeks zeefdrukken van fijne details of kleine letters en nummers. De meeste t-shirts zijn gemaakt van een dun en regelmatig weefsel, waar goed een gedetailleerde afbeelding op valt te bedrukken. Houdt hier dus rekening mee wanneer je de kleding uitkiest om te bedrukken. Ruwere materialen als canvas, fleece en pique zijn dus niet geschikt voor het drukken van fijne details met zeefdruk. Deze soort stoffen vind je het meeste in:

 • Polo’s

 • Sweater’s

 • Schorten en (shopper) bags

 • Rib stoffen

Toch graag een gedetailleerde print op deze materialen? Hiervoor kunnen we je onze transfer technieken aanbieden. Bij transfers drukken we de gedetailleerde afbeelding eerst op het gladde en gelijkmatige oppervlakte van het transferpapier. Daarna persen we de gedrukte afbeelding af op je textiel met een hittepers.

Private labeling van kledingstukken

Bij ons draait het allemaal om de details. Steeds meer brands en bedrijven voegen eigen labeling en logo design’s toe aan hun kleding.  We bieden hiervoor de volgende mogelijkheden aan:

 • direct gedrukte labels 
 • gezeefdrukte transfer labels
 • geweven labels: ingenaaid of getransfereerd met een hittepers 
 • hang-tags of sticker hang-tags 

Voor het volledig personaliseren van je kleding raden we je aan blanks van merken als Stanley&Stella of Continental Clothing te gebruiken. Beiden merken zijn meer op de retail gericht en zijn voordelig en makkelijk te rebranden. Hun textiel laat in de enkel enkel een zeer klein label zien met daarop de maataanduiding van het kledingstuk. Hierdoor blijft er veel ruimte over voor je eigen branding.

De geweven, ingenaaide, labels van de meeste andere merken zijn makkelijk met de hand te verwijderen met minimaal of geen achtergebleven sporen. Dit kunnen we voor je doen, tegen een kleine toeslag voor het extra werk.

 

Met transparante waterbasis inkt drukken op gekleurde of heather stoffen.

Deze inkten zijn onze standaard keuze voor het bedrukken van licht gekleurd of witte t-shirts en textiel. Ze zijn milieuvriendelijk, verdwijnen in de garens en hebben na bedrukking nagenoeg tot geen invloed op de tast en souplesse van de stof.

Als deze inkten op een bweust onregelmatige stof bedrukt worden, een zogenaamde slub stof, blijft deze modieuze textuur zichtbaar door de print.

Wanneer gedrukt op heather’s, zullen ook de verschillende kleurintensiteiten van de heather stof onderdeel gaan uitmaken van de print.

Als we lichtere kleuren inkt drukken op een donkerder gekleurd t-shirt drukken, dan zal het ontwerp een meer gewassen, vintage look hebben. Om dit effect verder te benadrukken kun je overwegen wat extra distress of grain aan je ontwerp toe te voegen. Alvorens we echt gaan drukken kunnen we je een tamelijk nauwkeurige digitale drukproef overleggen van hoe het er uit komt te zien. Met het aanpassen van de pigmentatie en de hoeveelheid inkt op het shirt kunnen we de print wat meer of juist minder transparant maken.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, belangrijke product informatie en tips hoe je je drukwerk naar nieuwe hoogtes kunt brengen!