MG_6073

FOLIE DRUK


Folie toevoegen aan een design is een leuke manier om een ontwerp echt uit het shirt te laten springen!

Een vel folie wordt na het bedrukken met zeefdruk over de afbeelding gelegd en geperst. De folie laat dat enkel op die plekken waar een speciale inkt is gedrukt een folie laag achter. Op andere delen van het ontwerp die gedrukt zijn met bijvoorbeeld een Discharge waterbasis of TR waterbasis kan de folie niet hechten. Hierdoor is het mogelijk fijne details met folie te drukken voor speciale effecten.

Het gaat hierbij dus niet om het met een snijplotter uitsnijden van een bepaald ontwerp en deze op het t-shirt te persen. Deze dienst bieden wij niet aan. 

Natuurlijk is het ook mogelijk om enkel in folie te drukken, echter een folie te gebruiken voor een deel van de afbeelding is echt een goede manier om bepaalde details te benadrukken en diepte toe te voegen aan het ontwerp.

Van alle decoratie mogelijkheden die groenewas aanbiedt, is folie het meest gevoelig voor beschadigingen in de was. Folie kan los raken. We drukken onder de folie een hechtende inkt in vergelijkbare kleur om je te helpen de shirts langer mee te laten gaan mochten ze los beginnen te raken. Dit is ook erg handig bij het drukken met folie van een hoop kleine details.

Om het maximale te halen uit je mode kleding kun je je shirts koud en binnenstebuiten wassen, op de hand of kies voor een niet intensief wasprogramma en dito wasmiddel.

 

Back to top

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, belangrijke product informatie en tips hoe je je drukwerk naar nieuwe hoogtes kunt brengen!