dtg-1680×1120@2×1

DIRECT TO GARMENT DTG

Digitaal rechtstreeks op textiel printen ( DTG – Direct To Garment ) is een relatief jonge toepassing in onze branche. Deze machines gebruiken InkJet technologie die op de meeste kledingstukken rechtstreeks kunnen printen in een zeer hoge resolutie en kleuren. Omdat het printen gebeurt met enkel enkel kleine aanpassingen in het ontwerp zijn er nauwelijks opstartkosten die doorberekend worden. Aan de andere kant is het zo dat de wat grotere oplagen juist wat duurder zijn omdat de kosten en tijd voor het printen per stuk gelijk blijven. Ook is het zo dat grotere afbeeldingen meer tijd kosten dan kleinere. Gezien de wat grotere gevoeligheid van de print voor beschadigingen is deze manier van drukken vooral aan te raden voor modieuze artikelen met veel kleuren en een bescheiden oplage.

We gebruiken DTG vooral op witte of licht gekleurd textiel zodat het niet nodig is een stijve, witte onderdruk te drukken om de kleuren dekkend te krijgen. Hierdoor heb je echt een zeer zachte print in vele kleuren die echt in de stof zit. Het grote voordeel dat veel van de opstart kosten geassocieerd met zeefdruk, zeefdruk transfers, zeefdruk folie druk en borduren, niet doorberekend hoeven te worden. Dit maakt DTG erg betaalbaar als je maar enkele stuks nodig hebt.

Behalve heel verzadigde kleuren en metallic, fluor, goud en zilver kan DTG alle kleuren en tonen printen.

Voor het aanleveren van te bedrukken bestanden gaat onze voorkeur uit naar PDF, met de afbeelding op het formaat hoe je het uiteindelijk wilt hebben. Minimaal aantal DPI is 150. Belangrijkste is dat de kwaliteit en definitie van je ontwerp het uiteindelijke resultaat zal bepalen. 

DTG is bedoelt voor het printen van 100% katoen, dus als Groenewas kunnen we niet aansprakelijk gesteld worden ( reclamatie, herdruk ) voor productie fouten op niet 100% katoenen materialen. Houdt er ook rekening mee dat de afbeelding na de eerste keer wassen er wat minder fel uitkomt als net geprint ( 2-10% minder ) 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, belangrijke product informatie en tips hoe je je drukwerk naar nieuwe hoogtes kunt brengen!